MSB'den son dakika duyurusu yapıldı! İsmi değiştirildi, bundan sonra böyle olacak

MSB'den son dakika duyurusu yapıldı! İsmi değiştirildi, bundan sonra böyle olacak
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Aktürk, son iki haftada PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlarla 75 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Buna ek olarak, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 331, Suriye'nin kuzeyinde ise 417 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Sınıra Yapılan Müdahaleler ve Engellenen Geçişler

Aktürk, son iki haftada sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 11 terörist ve 373 kişinin yakalandığını, 4 bin 784 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini bildirdi.

Bu kapsamda, 1 Ocak'tan bugüne kadar toplamda 2 bin 485 kişinin yakalandığını ve 46 bin 305 kişinin sınırı geçemediğini ifade etti.

Operasyonlarda Ele Geçirilen Maddeler

Son iki hafta içinde yapılan operasyonlarda, yaklaşık 45 kilogram uyuşturucu madde ile 7 tabancanın ele geçirildiğini de paylaştı.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin KKTC'den Azerbaycan'a, Kosova'dan Somali'ye kadar birçok coğrafyada barış ve istikrar için çalıştığını vurguladı.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği

Yunanistan ve Türkiye arasında yapılan Güven Artırıcı Önlemler toplantısına da değinen Aktürk, bölgesel ilişkilerin önemine dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da eleştiren Aktürk, uluslararası toplumu bu vahşete karşı sorumlu olmaya çağırdı.

Savunma Sanayi ve Askeri İlerleme

Aktürk, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerini ve yerli üretimlerin katkısını vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünün arttığını ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değinen Aktürk, ulusal ve uluslararası alanda bu faaliyetlerin sürdürüldüğünü belirtti.

Kutlamalar ve Özel Etkinlikler

Aktürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na yönelik kutlamaların detaylarını da paylaşarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinliklere katılımını duyurdu.

Yapılan işbirlikleri ve katkılarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü arttırdığını ve bölgede barış ve istikrara katkı sağladığını vurguladı.