2024 YKS tercih dönemi tarihleri!

2024 YKS tercih dönemi tarihleri!
YKS 2024 üniversite tercih tarihleri, ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzuyla birlikte duyuruldu. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite adayları tercih tarihlerini merakla bekliyordu. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS Tercih Dönemi Ne Zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi yaklaşıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre, YKS tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, bu tarihler arasında tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

Evet, YKS 2024 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Kılavuzda, tercih işlemlerine dair tüm detaylar, üniversitelerin kontenjanları ve başvuru koşulları yer almakta. Adaylar, tercihlerini yaparken bu kılavuzu dikkatlice incelemelidir.

YKS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, YKS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet adresi olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden veya mobil uygulama aracılığıyla öğrenebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, tercih işlemlerine geçmeden önce sonuçlarını kontrol etmelidir.