Milyonlarca öğrenci bekliyordu! Sonuçlar açıklandı: İşte sorgulama sayfası

Milyonlarca öğrenci bekliyordu! Sonuçlar açıklandı: İşte sorgulama sayfası
2 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını "https://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecekler. 22 Temmuz'da ise yerleştirme sonuçları duyurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, sınav iki oturumda tamamlandı. Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda, toplam 62 bin 663 salonda yapılan sınava, yurt dışında ise 11 merkezde, 11 okulda, 35 salonda girildi.

Sözel ve Sayısal Oturumlar

Sınavın ilk oturumunda, öğrenciler sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruyu cevapladılar. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru soruldu.

Katılım Oranı Yüksek

Bu yıl LGS sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906'sı sınava katıldı. Katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. Bu oran, sınavın öğrenciler tarafından ne kadar ciddiye alındığını gösteriyor.

Yerleştirme ve Kontenjanlar

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 lise, merkezi sınav puanına göre öğrenci alacak. Bu okulların toplam kontenjanı ise 203 bin 638 olarak belirlendi. Öğrenciler, tercih sürecinde bu kontenjanları dikkate alarak tercihlerde bulunacaklar.

Tercih Süreci Başladı

Lise tercih süreci bugün itibariyle başladı. Öğrenciler, tercihlerini 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar yapabilecekler. Bu süreçte, öğrencilerin dikkatli ve bilinçli tercihlerde bulunmaları büyük önem taşıyor.

Yerleştirme Sonuçları

LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da açıklanacak. Öğrenciler, sonuçlarını yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecekler. Bu süreçte, öğrencilerin ve velilerin sabırlı olmaları ve sonuçları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.