1 Temmuz itibari ile başlıyor! Herkes hazır olsun: Bu şekilde olacak

1 Temmuz itibari ile başlıyor! Herkes hazır olsun: Bu şekilde olacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik bir açıklama yaparak sektörde önemli bir tartışma başlattı.

Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılmayacağını belirterek sektördeki sınırlamanın yakın zamanda sona erebileceğini duyurdu. Bu açıklama, kiracılar arasında tedirginlik yaratırken, ev sahipleri içinse yeni düzenlemelerin olup olmayacağı merak konusu oldu.

Yeni Düzenleme Gereksinimi Tartışmaları

Bakan Şimşek, yapılan açıklamalarda mevcut düzenlemenin Temmuz ayında sona ereceğini ve şu anda yeni bir düzenleme yapılması gerekliliğine yönelik bir çalışma olmadığını vurguladı. Kiralama piyasasına müdahale edilmemesi gerektiğine inanan Bakan Şimşek, fiyatların arz artışıyla doğal yolla düşmesi gerektiğini savundu.

Bakan Şimşek’in Perspektifi

Bakan Şimşek, konuyla ilgili olarak, "Fiyatlara müdahale edilmemeli, arz artışıyla fiyatların düşmesi sağlanmalı. Bu nedenle yatırım, istihdam ve üretim gibi üretken alanlara odaklanmalıyız. Gıda arzı gibi sektörlerde rekabet gücünün artmasıyla maliyetler ve fiyatlar doğal olarak düşecektir" şeklinde konuştu.