16 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisi dikkat: Emekliye yüzde 24,73 zamma ek refah payı

16 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisi dikkat: Emekliye yüzde 24,73 zamma ek refah payı
Emekli ve memur kesimlerinin zam oranları netleştikten sonra emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği merak konusu olurken, ekonomist Muhammed Bayram konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Emekli ve memurun zam oranı netleştikten sonra emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği merak konusu olurken emeklililer tarfından verilen yüzde 24,73 zam oranı yeterli bulunmadı ve refah payı zammı beklendiği bildirildi. Bu noktada ekonomist Muhammed Bayram, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayram açıklamalarında emekli maaşı zammına ek olarak refah payı olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bilindiği gibi en düşük emekli maaşı için çalışma yapılıyor. En düşük emekli maaşı 13.000 TL üzerine çıkarsa eğer bazı emekliler de seyyanen zam almış olacak ve 12.500 TL seviyesine olan maaşları bir anda 13 bin lira üzerine çıkabilecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Verilerine Göre Enflasyon Yüzde 24,73
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre altı aylık enflasyon oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. Bu verilere göre SSK ve Bağkur emeklileri temmuz ayında maaşlarına yansıtılacak zammı bekliyorlar.

Memur Emeklilerinin Zam Durumu

Muhammed Bayram, memur emeklileri için eşitlik sağlanmayacağını ve geçmişte yapılan seyyanen zamların piyasada ücret dengesizliği yarattığını belirtti. Memur emeklileri için bu dönemde eşitlenme yapılmadığını vurgulayan Bayram, mevcut durumu değerlendirdi.

Refah Payı Beklentileri

Bayram'a göre asıl dengelenmesi gereken konu en düşük emekli aylığı. Bu bağlamda Bayram, her dönem olduğu gibi bu dönemde de refah payı artışı beklediğini ifade etti. Enflasyonun düşüşe geçtiğini belirten Bayram, yılın ikinci yarısı için emekli ve memur zammının yüzde 15 seviyelerinde olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Meclis'in Rolü ve Kanun Düzenlemeleri

Bayram, refah payı ve ek zam konularının Meclis'te ele alınması gerektiğini ve Temmuz ayının üçüncü haftasına kadar bu konuların görüşülebileceğini belirtti. Kanun düzenlemelerinin geciktiği durumların geçmişte de yaşandığını ancak bu tür ek ödemelerin mümkün olduğunu ekledi.