1996- 1999-2002-2008 arası SGK girişi olanlar dikkat! 5 yıl erken emeklilik müjdesi verildi

1996- 1999-2002-2008 arası SGK girişi olanlar dikkat! 5 yıl erken emeklilik müjdesi verildi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilmesi beklenen yeni yasa tasarısı, küçük esnafın emeklilik yaşını 5 yıl erkene çekme fırsatı sunacak.

KAMUGUNDEMİ.COM / FİNANS - Bu düzenleme, özellikle 1999-2008 yılları arasında SGK'ya ilk kez giriş yapan Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiriyor. Tasarının yürürlüğe girmesiyle birlikte, Bağ-Kur'lular emeklilik hakkını daha hızlı elde edebilecekler.

PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLÜYOR

Yeni yasa tasarısına göre, Bağ-Kur'luların emeklilik için ödemesi gereken prim günü sayısı 9000'den 7200'e indirilecek. Bu değişiklik, Bağ-Kur'lu esnafların 1800 gün daha az prim ödeyerek emekli olmalarını sağlayacak. Özellikle küçük esnaf için büyük bir avantaj sunan bu düzenleme, birçok ailenin erken emeklilik hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Düzenlemeden yararlanacak olanlar arasında, 1999-2008 yılları arasında ilk defa sigortalı olan Bağ-Kur'lular yer alacak. Ayrıca, 10 ve daha az çalışanı olan küçük esnaflar da bu düzenlemeden faydalanabilecek. Bu tasarı, sadece erken emeklilik fırsatı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda prim eşitliği sağlayarak kadın ve erkek çalışanlar arasındaki farkı ortadan kaldıracak.

EKONOMİYE KATKI VE PİYASA CANLANMASI

Tasarı, emeklilikle birlikte artacak tüketim harcamalarıyla ekonomiye büyük bir katkı sağlaması bekleniyor. Artan tüketim, piyasaları canlandırarak ekonomik canlılığı destekleyecek. Bu düzenleme, hem emeklilik sisteminde adaleti sağlamak hem de ekonomik büyümeyi teşvik etmek amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

DÜZENLEMENİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ

Yasa tasarısının detayları ve yürürlüğe girme tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek. TBMM'den geçmesiyle birlikte, bu düzenleme yüz binlerce Bağ-Kur'lunun hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Şimdiden büyük bir umut kaynağı olan bu tasarı, küçük esnaf ve Bağ-Kur'lular için önemli bir değişim fırsatı sunacak.

Bu yeni düzenlemenin TBMM’de kabul edilmesi bekleniyor. Henüz onay çıkmadı. Ancak düzenleme yürürlüğe girdiğinde 5 yıl erken emeklilik imkanı olacak.