Akaryakıt istasyonlarında tabelalar değişti! İşte Ankara İstanbul İzmir yakıt fiyatları

Akaryakıt istasyonlarında tabelalar değişti! İşte Ankara İstanbul İzmir yakıt fiyatları
Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında sürekli değişikliklere neden oluyor.

Vergi artışlarıyla birlikte bu değişiklikler, benzin, motorin ve LPG fiyatlarına zam veya indirim olarak yansıyor. Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmaları yakından takip ediyor. Bugün itibarıyla, yani 26 Ağustos 2024 tarihinde, akaryakıt fiyatları şu şekilde güncellenmiştir.

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası'nda akaryakıt fiyatları şu şekildedir: Benzin litre fiyatı 43.24 TL, motorin litre fiyatı 43.94 TL ve LPG litre fiyatı 23.23 TL olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar, bölgesel değişiklikler ve güncel ekonomik koşullara göre değişiklik gösterebilir.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki akaryakıt fiyatları ise şu şekildedir: Benzin litre fiyatı 43.13 TL, motorin litre fiyatı 43.87 TL ve LPG litre fiyatı 22.69 TL olarak güncellenmiştir. Bu fiyatlar, Avrupa Yakası'na göre biraz daha düşük seviyelerde seyretmektedir.

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Başkent Ankara'da, 26 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla benzin litre fiyatı 43.55 TL, motorin litre fiyatı 44.35 TL ve LPG litre fiyatı ise 23.24 TL olarak belirlenmiştir. Ankara’daki fiyatlar, büyük şehirler arasında ortalama seviyelerde kalmaktadır.

İZMİR'DEKİ AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de, akaryakıt fiyatları şu şekildedir: Benzin litre fiyatı 44.05 TL, motorin litre fiyatı 44.87 TL ve LPG litre fiyatı 22.99 TL olarak güncellenmiştir. İzmir'deki fiyatlar, diğer büyük şehirlerle kıyaslandığında biraz daha yüksek seviyelerde olabilir.

SEÇİMLERDEN BU YANA FİYAT ARTIŞLARI

14 Mayıs seçimleri öncesinde benzin litre fiyatı 19.76 TL, motorin litre fiyatı ise 18.58 TL olarak belirlenmişti. Seçimlerden bu yana benzine yaklaşık 28 TL, motorine ise yaklaşık 26 TL zam yapılmış durumda. Bu büyük artışlar, döviz kurları ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra vergi artışlarından da kaynaklanmaktadır.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasında işlenen ürünlerin ortalama fiyatları ve dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak belirleniyor. Rafineriler tarafından yapılan hesaplamaların ardından dağıtım firmaları, bu fiyatları uyguluyor. Rekabet ve yerel serbesti nedeniyle fiyatlar, şehirler ve şirketler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor. Bu sistem, her bölgede farklı fiyatlandırmalara neden olabilir.