Asgari ücret için kara senaryo belli oldu! Fatih Altaylı açıkladı: Felaket bir şey...

Asgari ücret için kara senaryo belli oldu! Fatih Altaylı açıkladı: Felaket bir şey...
Eylül ayının sonlarına yaklaşırken asgari ücretle ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı, 2025 yılı için olası asgari ücret artışlarına dair karamsar bir tablo çizdi. Altaylı, bu durumun Türkiye’de sosyal bir patlamaya neden olabileceğini vurguladı.

Felaket Senaryoları ve Fakirleşme Endişesi

Altaylı, 2025 asgari ücret zammının çalışanların alım gücünü ciddi oranda düşüreceğini ifade etti. “Çalışanlar, asgari ücret artışıyla birlikte üçte bir oranında fakirleşecek” diyen Altaylı, bu gelişmenin toplumda huzursuzluğa yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, bu durumun erken seçim taleplerini artırabileceğini de öngördü.

Hedef Enflasyonun Gerçekçi Olmadığına Dikkat Çekti

Yapılacak asgari ücret artışlarının hedef enflasyona göre belirleneceğini vurgulayan Altaylı, mevcut enflasyon oranlarının daha yüksek olduğunu dile getirdi. “Hedef enflasyonun yüzde 17,5 olması mümkün değil” diyen Altaylı, bu şartlar altında çalışanların, enflasyon karşısında daha da fakirleşeceğini öne sürdü.

Ekonomik Durum ve Asgari Ücretin Gerçek Değeri

Türkiye’nin ekonomik durumuna ve asgari ücretin gerçek değerine de dikkat çeken Altaylı, “Bu yılki enflasyon ENAG’a göre yüzde 100, TÜİK’e göre ise yüzde 50” şeklinde konuştu. Geçen yılki asgari ücretin bugünkü değerinin yaklaşık 8 bin lira olduğunu ifade etti.