Bakanlık harekete geçti! Yılbaşı öncesi o şartı sağlayan ev hanımlarına PTT 2000 TL verecek

Bakanlık harekete geçti! Yılbaşı öncesi o şartı sağlayan ev hanımlarına PTT 2000 TL verecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşların imdadına koştu. Yılbaşı öncesi belirlenen şartları sağlayan çalışan veya ev hanımlarına 2 bin TL vereceği duyuruldu.

Bakanlık harekete geçti! Yılbaşı öncesi o şartı sağlayan ev hanımlarına PTT 2000 TL verecek - Yeni yıla girmeden harekete geçen bakanlık, müjdeleri sıralamaya başladı. Birden fazla alanda toplam 2 bin TL yardım verecek. Başvuru ekranı ve istenilen tüm detaylar netlik kazandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca duyurulan 'sosyal yardım programlarımız' çatısı altında birden fazla destek bir araya getirildi. Belirlenen şartları sağlayan kadınlara aynı anda verilmesi an meselesi olan destekler toplanarak PTT üzerinden temin edilmesi sağlanıyor. Haziran 2022 tarihinden itibaren destek ödemelerini hızlandıran bakanlık, kısa süre içinde yaklaşık 50 milyar liradan fazla hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını açıkladı. Aralık ayında sadece yaşlı ve engelli vatandaşlara 3,2 milyar lira düzenli nakit programı kapsamında ödeme yapıldı.

Ekonomik sorunlar karşısında mağduriyet yaşayan dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan hükümet yetkilileri sosyal politika anlayışıyla hareket etmekten çekinmeyerek aile, barınma, gıda, engelli, yaşlı, sağlık, eğitim ve daha fazla alanda 85 milyon vatandaşın yanında olmaya devam edecek. Kadınlara yönelik düzenli nakit yardım programı kapsamında belirtilen üç alanda toplam 2 bin TL PTT üzerinden veriliyor.

DOĞUM YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğum yardımı 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum yapan Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahibi kişilerin yararlanabileceği yardım kapsamına giriyor. Yurt içi ve dışında belirtilen tarih ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren vatandaşlara verilen yardımda birinci çocukta 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar için en az 600 TL PTT hesaplarına tek seferde ödeme yapılacağı açıklandı.

ÇOKLU DOĞUM ÖDEMESİ NE KADAR?

Çoklu doğum yardımında şartlar belli oldu. İhtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarında yanında olmak isteyen bakanlık, destek vermek amacıyla çoklu doğumla dünyaya gelen 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için 2 ayda bir annelerin PTT hesabına 400 TL yatırıyor. Belirlenen şart hane içi kişi başı gelirin net asgari ücret yani en az bin 833 TL az olan ailelere yapılacağı aktarıldı.

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA DESTEK PROGRAMI

Sosyal güvencesi olmayan hane bireyleri arasında 3294 sayılı kanun dahilinde dar gelirli ihtiyaç sahibi ve son resmi nikahlı eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlara yardım kapsamında 2 ayda bir bin lira ödeme veriliyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI

Sosyal yardımda en az 2 bin lirayı PTT'den temin etmek isteyen ihtiyaç sahibi kadınların doğum yardımında 600, çoklu doğumda 400 ve eşi vefat etmişse 1000 lira olmak üzere toplamda 2 bin TL PTT hesaplarına yatırılacak.