Ev hanımları resmen yaşadı! Eve çift maaş girecek: Aylık 12.500 TL verilecek

Ev hanımları resmen yaşadı! Eve çift maaş girecek: Aylık 12.500 TL verilecek
Türkiye’de ailelerin ekonomik güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir yasal düzenleme hazırlanıyor.

Kamugundemi.com / FİNANS - Bu düzenleme, ev hanımlarının da ekonomik olarak desteklenmesini hedefliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacak ilk torba yasada, ev hanımları için maaş uygulaması getirilmesi planlanıyor. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları…

EV HANIMLARINA 12.500 TL MAAŞ UYGULAMASI

Yeni düzenleme kapsamında, ev hanımları evden çıkmadan maaş alabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev hanımları için hazırlıklarını tamamlıyor. Ev hanımları, günlük ev işlerine katkıda bulunarak bu çabalarının karşılığını alacaklar ve hayatları boyunca ekonomik destek görecekler.

EMEKLİLİK İÇİN İSTEĞE BAĞLI SİGORTA DÜZENLEMESİ

Ev hanımları, emeklilik hakkına sahip olabilmek için isteğe bağlı sigorta primi ödeyecekler. Devlet, bu prim ödemelerinin üçte birini karşılayarak ev hanımlarına destek olacak. Bu düzenleme ile ev hanımları, emeklilik için gerekli prim gün sayısını tamamlayabilecekler ve emeklilik hakkını elde edebilecekler.

EN AZ 12.500 TL EMEKLİ MAAŞI GARANTİSİ

Emeklilik döneminde ev hanımları, diğer emeklilerle eşit maaşı alacaklar. Yapılacak hesaplamalar sonucunda, emekli maaşı mevcut en düşük emekli maaşı olan 12.500 TL’den az olmayacak. Bu düzenleme, ev hanımlarının aile bütçelerine ek bir destek sağlayarak ekonomik rahatlık getirecek.

EMEKLİLİK KOŞULLARI KOLAYLAŞTIRILACAK

Ev hanımlarının emeklilik koşulları da daha kolay hale getirilecek. Bağkur kapsamına alınacak ev hanımları için çocuk sayısına göre emeklilik yaşı ve prim şartlarında indirimler uygulanacak. Çocuk sayısına bağlı olarak emeklilik yaşında 6 yıla kadar indirim yapılabilecek. Bu düzenleme, ev hanımlarının emeklilik süreçlerini daha erişilebilir hale getirecek.

Yeni düzenleme, ev hanımlarının ekonomik durumlarını iyileştirecek ve aile bütçelerine önemli katkılar sağlayacak.

Türkiye’de ev hanımları için yeni bir yasal düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev hanımlarına 12.500 TL maaş uygulaması getirecek ve emeklilik için isteğe bağlı sigorta primlerinde devlet desteği sağlayacak.