Son dakika yüzde 40 zam geliyor! Herkes hazırlıklı olsun: İşte yeni fiyatlar

Son dakika yüzde 40 zam geliyor! Herkes hazırlıklı olsun: İşte yeni fiyatlar
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), Nisan ayında yüzde 75 zam görmesinin ardından Temmuz ayında yeni bir fiyat artışıyla gündemde. Bankalar, müşterilerine bu hafta içinde yeni fiyatlar hakkında bilgilendirme yapacak.

Otomobili olanlara çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuru kapsamında alt limit fiyatlarına Temmuz ayında yüzde 40 zam yapılacağı iddia edilirken 1 Nisan'da yüzde 75 zam yapılan HGS, yeniden fiyat artışıyla gündemde olduğu paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak bankaların yeni fiyatlar için müşterilerine bilgilendirme yapmaya hazırlandığı ifade edildi.

Temmuz ayında HGS alt limit fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yapılacağı iddiaları gündemde. Nisan ayında 175 TL'ye çıkan alt limit fiyatının Temmuz zammıyla 245 TL'ye ulaşması bekleniyor.

Bankalar Zam Bilgilendirmelerine Hazırlanıyor

Bankalar, müşterilerine yeni HGS fiyatları hakkında bilgilendirme yapmak için hazırlıklarını tamamlıyor. Özel bankalara da bu zamlarla ilgili talimatlar gönderildi.

Otomatik Yükleme Tutarı Güncelleniyor

Yeni fiyatlarla birlikte otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak güncellenecek. Bu adım, HGS kullanıcılarının otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşamamalarını hedefliyor.

Ekonomistlerden Tepkiler

Ekonomistler, HGS fiyatlarındaki artışın enflasyonla mücadele çabalarıyla çeliştiğini vurguluyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki yükselişlerle birlikte genel yaşam maliyetlerinin artacağına dikkat çekiyorlar.

Kullanıcıların Görüşleri

HGS kullanıcıları, sürekli artan fiyatlar nedeniyle endişeli. Yeni zamların hayat pahalılığını artıracağını ve bütçelerini daha fazla zorlayacağını düşünüyorlar.