Trafik Sigortası Çıkmazı: Zamlar Yetersiz, Şirketler Ek Maliyetlerle Prim Sınırını Aşıyor!

Trafik Sigortası Çıkmazı: Zamlar Yetersiz, Şirketler Ek Maliyetlerle Prim Sınırını Aşıyor!
Trafik sigortasında zamlar sürücüleri zor durumda bırakıyor! Şirketler ek maliyetlerle prim sınırını aşmaya başladı. Poliçeye erişim zorlaşıyor, yenilenmeme riski artıyor. Detaylar için tıklayın!

Trafik sigortasında ocak ve şubat aylarında yapılan %10'luk zamlar yetmedi. Sigorta şirketleri, maliyetleri karşılayamadıklarını savunarak prim sınırını aşmak için ek maliyetler uygulamaya başladı. Bu durum, poliçeye erişimde zorluk ve yenilenmeme riski gibi birçok sorunu beraberinde getiriyor.

Poliçeye Erişmek Zorlaşıyor, Yenilenmeme Riski Artıyor!

TOBB Türkiye Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, NTV'ye yaptığı açıklamada, sigorta şirketlerinin poliçeye erişimi zorlaştırdığını ve yenilenmeme riskinin arttığını belirtti. Korkut, "Şu an poliçeye erişim zor, acenteler bu konuda çok zorlanıyoruz. Günün sonunda bu sene vadesi gelen poliçeler için yenilenmeme yok. Sigorta Emeklilik ve Düzenleme Kurumu konusunda mutlaka kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Sigorta Şirketleri Teknik Sorun Bahane Ediyor!

Bazı sigorta şirketleri, internet üzerinden teklif vermeyi durdurdu ve teknik sorun bahane ediyor. Teklif almak için şirketi arayan müşterilere ise çekici ve ek teminat gibi hizmetler için fahiş fiyatlar sunuluyor.

Sektör 11 Milyar Lira Zararda!

Korkut, sektörün kasım ayı sonu itibarıyla 11 milyar lira zararda olduğunu ve bazı şirketlerin çekici gibi hizmetlere fahiş fiyatlar koyduğunu söyledi.

Mart ve Nisanda Zam Yolda!

Trafik sigortasına mart ve nisan aylarında %5 oranında zam yapılacak. Bu zam oranı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından iki katına çıkarılabiliyor.

Sürücülerin Dikkatine!

Trafik sigortası yaptırmak isteyen sürücülerin, farklı şirketlerden teklif alması ve ek maliyetlere dikkat etmesi önemlidir. Ayrıca, Sigorta Emeklilik ve Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun resmi internet sitesinden güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.