12 yıl sonra bir ilk olacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oraya ziyarete gidiyor

12 yıl sonra bir ilk olacak! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oraya ziyarete gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomatik arenada iki kritik ziyaret gerçekleştirecek.

İlk olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yola çıkacak olan Erdoğan, ardından 14 Şubat'ta Mısır'a resmi bir ziyarette bulunacak.

Mısır Ziyareti: 12 Yıl Sonra Gerçekleşecek Tarihi Buluşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Mısır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu tarihi buluşma, Erdoğan'ın mevkidaşı Sisi ile ikili ilişkileri masaya yatıracağı önemli bir fırsat sunacak. Gündemin öne çıkacak başlıklarından biri ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes çabaları olacak.

NTV Haberine Göre: İsrail-Gazze Saldırıları ve Ateşkes Çabaları Gündemde

Gelişmeleri aktaran NTV'den Murat Şahin'e göre, Erdoğan'ın Mısır ziyareti sırasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki kalıcı ateşkes çabaları da gündemin önemli başlıkları arasında yer alacak.

BAE Ziyareti: Önemli İkili İlişkilerin Güçlenmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ziyareti öncesinde ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Türkiye ile BAE arasındaki önemli ikili ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

İlişkilerin Normalleşmesi: 2013'ten Sonra İlk Resmi Ziyaret

Ankara-Kahire arasındaki ilişkiler, 2013'te Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin darbe ile devrilmesinin ardından kopma noktasına gelmişti. Ancak, 8 yıl sonra normalleşme sürecine girildi. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sisi'nin Katar'daki Dünya Kupası'nda bir araya gelmesinin ardından süreç hızlandırıldı ve karşılıklı büyükelçiler atanarak ilişkilerde olumlu bir ivme yakalandı.