2022 Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, başvuru nasıl yapılır?

2022 Green Card başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, başvuru nasıl yapılır?
Uzun süredir pek çok vatandaş tarafından beklenen başvurular başlıyor! Green Card için başvuru tarihi belirlendi. İşte başvuru hakkında tüm detaylar...

Türkiye'den yurt dışında farklı sektör ve alanlarda yaşayarak para kazanmak isteyen pek çok vatandaşın başvuru yaptığı Green Card hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor. Vizeye gerek duymadan Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamak ve çalışmak isteyen vatandaşların uzun süredir beklediği o başvurular hakkında bilgiler gelmeye başladı. Başvuru sürecine oldukça kısa bir zaman kala bilgilerin gelmeye başladığı Green Card için internet üzerinden yapılan araştırmalar da sürüyor. 

Konu ile ilgili en çok merak edilenler arasında Green Card başvurusunun nasıl ve ne zaman yapılacağı yer aldı. Peki Green Card başvuruları ne zaman, nereden ve nasıl yapılır? İşte tüm detaylar... 

GREEN CARD NEDİR? 

Herhangi bir şekilde vize ihtiyacı olmadan Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek orada çalışma ve yaşama imkanı elde etmek isteyen kişiler tarafından başvuru yapılan Green Card, çekiliş yolu ile verilmektedir. Yurt dışına çıkarak orada bir hayat kurabilmek isteyen kişiler için düzenlenen Dv Lottery adındaki bu çekiliş sayesinde ömür boyu Amerika'da yaşama ve oturma hakkı kazanılmasını sağlamaktadır. 

KİMLER GREEN CARD ALABİLİR? 

Green Card sahibi olmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların arasında da başvuru yapabilmek için gereken şartlardır. Peki bir Green Card kimlere verilir? 

Green Card sahibi olmak isteyen kişilerin taşıması gereken özellikler şu şekilde verilmiştir; 

  • 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. 
  • En az lise mezunu olmak gerekmektedir. 
  • Lise mezunu olmayan kişilerin ise son 5 yıl içerisinde uzmanlık ya da eğitim gerektiren bir konuda 2 yıl boyunca çalışabiliyor olması gerekmektedir. 

GREEN CARK BAŞVURULARI NE ZAMAN? 

Amerika'da yaşamak ve vatandaşlık sahibi olmak isteyen kişiler için son derece avantajlı olan Green Card başvuruları 5 Ekim tarihinde başlamaktadır. Bu avantajdan faydalanmak ve çekilişe katılmak isteyen vatandaşların 8 Kasım 2022 tarihine kadar başvurularını tamamlaması gerekmektedir. 

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Ücretsiz bir şekilde yapılan başvurular DV Lottery üzerinden yapılabilmektedir. Verilen tarih aralığında yapılması gereken başvurular senede yalnızca bir kere yapılabilmektedir. Bu nedenle de kişilerin verilen bu tarih aralıklarının dışına çıkmadan kolay bir şekilde başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir.