26 Ağustos 2024 Akaryakıt Fiyatları: Araç Sahiplerini Neler Bekliyor?

26 Ağustos 2024 Akaryakıt Fiyatları: Araç Sahiplerini Neler Bekliyor?
Araç sahiplerinin gözü, her gün değişen akaryakıt fiyatlarında. Bugün, 26 Ağustos 2024'te benzin, motorin ve LPG fiyatları ne durumda? İndirim mi geliyor, yoksa zam mı kapıda? İşte detaylar...

Petrol Fiyatlarındaki Hareketlilik Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta, akaryakıt fiyatlarında bir miktar indirim yapılmıştı. Benzin ve motorinde fiyat düşüşü yaşanırken, LPG'ye zam geldi. Ancak bu hafta için sektör kaynaklarından henüz yeni bir zam ya da indirim haberi gelmedi. Brent petrol fiyatları yeniden yükselerek 78 dolar seviyesine ulaştı, bu da gelecekteki fiyat dalgalanmalarının sinyallerini veriyor.

İstanbul'da Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa yakasında benzin fiyatı bugün 43.24 TL, motorin fiyatı ise 43.16 TL olarak güncellendi. Anadolu yakasında ise benzin fiyatı 43.13 TL, motorin fiyatı ise 43.09 TL olarak belirlendi. LPG fiyatları ise her iki yakada da farklılık gösteriyor. Avrupa yakasında LPG'nin litre fiyatı 23.73 TL iken, Anadolu yakasında bu fiyat 23.19 TL olarak uygulanıyor.

Ankara ve İzmir'de Fiyatlar Nasıl?

Ankara'da benzin litre fiyatı 43.55 TL olarak belirlenmişken, motorin litre fiyatı 43.57 TL oldu. İzmir'de ise benzin fiyatları 44.05 TL'ye, motorin fiyatları ise 44.09 TL'ye yükselmiş durumda. LPG fiyatları da her iki şehirde farklılık gösteriyor; Ankara'da 23.74 TL olan LPG, İzmir'de 23.49 TL olarak satışa sunuluyor.

Fiyatlar Değişebilir mi?

Petrol piyasasındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, kısa vadede bir fiyat değişikliği olabilir. Geçtiğimiz haftalardaki indirimlerin ardından, bu hafta fiyatların stabil kalacağı öngörülüyor. Ancak petrol fiyatlarındaki artış devam ederse, önümüzdeki günlerde yeni zamlar gündeme gelebilir.