6 şehir için sarı alarm verildi! Saat 10:05'te açıklandı: Bugün resmen felaket olacak

6 şehir için sarı alarm verildi! Saat 10:05'te açıklandı: Bugün resmen felaket olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu hariç tüm bölgelerde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgar beklendiğini belirtti.

Yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri, Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek.

Yerel Kuvvetli Yağışlar Nerelerde Bekleniyor?

Yağışların Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Marmara ve Ege'de Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bu nedenle bölgede yaşayanların rüzgarın etkilerine karşı tedbirli olmaları istendi. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Hava Sıcaklıkları Nasıl Olacak?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Bu sıcaklık artışı, özellikle yaz aylarının etkisini daha da artıracak.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarıları

Meteoroloji, Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi. Bu bölgelerde yaşayanların sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın (40-60 km/saat) olumsuz etkilerine karşı da tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Rüzgarın, özellikle bu bölgelerde yaşayanların günlük yaşamlarını etkileyebileceği uyarısı yapıldı.