7 il için alarm verildi! Sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı: Özellikle İstanbul'a uyarı

7 il için alarm verildi! Sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı: Özellikle İstanbul'a uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre, ülkemizin kuzeybatı bölgelerinde parçalı bulutlu ve yer yer yoğun bulutlu hava koşulları bekleniyor.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - Marmara Bölgesi (Çanakkale hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Çankırı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle açık ve az bulutlu olacak.

Sağanak Yağışların Kuvvetli Olacağı Yerler

Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu ve İstanbul çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca Tekirdağ’ın doğusunda da benzer kuvvette yağışlar görülebilir. Bu bölgelerde meydana gelebilecek ani su baskınları ve sel riskine karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Rüzgar ve Sıcaklık Durumu

Rüzgar, Akdeniz kıyılarında güney ve batı yönlerden, Kastamonu ve Samsun kıyılarında ise kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Hava sıcaklıkları ise Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışlar İçin Uyarılar

Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu ve İstanbul çevreleri ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabilir. Vatandaşların bu risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.