8 şehir için peş peşe alarm verildi! Fırtına ve sağanak olacak: Herkes acele etsin

8 şehir için peş peşe alarm verildi! Fırtına ve sağanak olacak: Herkes acele etsin
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Temmuz için hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan açıklamada, Ege Bölgesi'nin iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Özellikle öğle saatlerinden sonra kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Fırtına Uyarısı

Rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor. Saatte 40-60 kilometre hızla esecek rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı.

Ege Bölgesi Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca rüzgarın, iç kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar Hava Durumu

Afyonkarahisar'da hava sıcaklığının 31°C civarında olması bekleniyor. Parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı kentte, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Denizli Hava Durumu

Denizli'de hava sıcaklığının 35°C olması tahmin ediliyor. Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava ile birlikte öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

İzmir Hava Durumu

İzmir'de hava sıcaklığı 30°C civarında olacak. Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak kentte, kuzey kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Muğla Hava Durumu

Muğla'da hava sıcaklığı 30°C olarak öngörülüyor. Parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın hakim olacağı kentte, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İl İl Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Kars çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Ege'nin kuzeyi ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.