ABD’de Seçimler İçin Yapılan Son Anket Sonucuna Göre Trump Kazanacak

ABD’de Seçimler İçin Yapılan Son Anket Sonucuna Göre Trump Kazanacak
ABD seçimlerinde sürpriz sonuç! Anketlere göre Trump önde. 5 Kasım'da kimin kazanacağını öğrenmek için detaylar burada. Kaçırmayın!

Amerika Birleşik Devletleri'nde, bu sene icra edilecek başkanlık mücadelesine dair yapılan bir araştırma, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı, eski Başkan Donald Trump'ın zaferle sonuçlanacağını öngördü.

Seçim Tarihi Nezaman?

Amerika'da 5 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan Başkanlık Seçimleri arifesinde, araştırma kuruluşları ardı ardına bulgularını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

xqx7mmtt3eobkrhchdmffw.webp

Yapılan Anket ve Sonuçları

Marquette Hukuk Fakültesi tarafından, seçim gününde yarışacak adayların mevcut durumunu değerlendirmek üzere 5 ile 15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, kaydedilmiş seçmenlerin yüzde 51'i Trump'a desteklerini ifade ederken, Joe Biden'a yönelik tercih yüzde 49 olarak belirlendi.

Potansiyel seçmenler dikkate alındığında, Trump'ın desteği yüzde 52'ye yükselirken, Biden'ın aldığı destek yüzde 48'e geriledi.

biden-afp-2188027.jpg

Cumhuriyetçilerin Adayı

Katılımcılar, seçimde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley olması halinde, yüzde 58 oranında Cumhuriyetçi Parti'yi destekleyeceklerini belirtti.

Bu senaryoda, Biden'ın aldığı oy oranı yüzde 42'ye düştü.

Cumhuriyetçi Parti içerisinde başkan adayının kim olacağına dair sorulan soruya, kayıtsız seçmenlerin yüzde 73'ü "Trump", yüzde 15'i ise "Haley" yanıtını verdi.

471666-0.jpg

Demokratların Adayı

Demokratların ön seçimine yönelik yapılan ankette, Biden, yüzde 66'lık bir üstünlükle öne çıksa da, yüzde 27 oranında seçmenin kararsız kaldığını dile getirdi.

Ayrıca, seçmenler, göç, sınır güvenliği ve ekonomi gibi konularda Trump'a daha fazla güven duyduklarını, Biden'ı ise kürtaj politikası, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri gibi alanlarda tercih ettiklerini ifade etti.