Ankara İstanbul İzmir dikkat! 5 şehir için sarı alarm verildi: Kuvvetli geliyor

Ankara İstanbul İzmir dikkat! 5 şehir için sarı alarm verildi: Kuvvetli geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü için hava durumu tahminlerini yayımladı.

Ülke genelinde bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, hava sıcaklıklarının genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. İşte detaylar:

Sağanak Yağışlar ve Bölgesel Dağılım

Meteoroloji’nin açıklamasına göre, ülkemizin birçok bölgesinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece bir azalma öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarının değişmeyeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden esmesi beklenirken, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, özellikle öğle saatlerinde Doğu Akdeniz bölgesinde yer yer kuvvetli yağışların etkili olacağını belirterek, vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı. Kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Sarı Kodlu Uyarılar

Meteoroloji, 5 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu illerde, etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların ekstra dikkat göstermeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi. Sarı kodlu uyarı yapılan illerde, hava koşullarının ve olası olumsuz etkilerin yakından takip edilmesi önem taşıyor.