Ankara İstanbul İzmir dikkat! Alarm verildi, kıyamet kopacak: 7 gün boyunca sürecek

Ankara İstanbul İzmir dikkat! Alarm verildi, kıyamet kopacak: 7 gün boyunca sürecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini güncelleyerek sağanak yağışların süresinin uzadığını duyurdu.

Kamugundemi.com / GÜNDEM - Pazar günü sona ermesi beklenen yağışlar, üç gün daha devam edecek. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte etkili olacak yağışlar nedeniyle vatandaşlara çeşitli uyarılar yapıldı. İşte detaylar…

SAĞANAK YAĞIŞLARIN KAPSADIĞI BÖLGELER

Son hava tahmin raporlarına göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın kuzey bölgeleri, Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Afyonkarahisar, Hatay kıyıları, Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerin ise genellikle az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor. Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden, yurdun güney kesimlerinde ise güney ve batılı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

7 GÜNLÜK HAVA DURUMU VE UYARILAR

Meteoroloji’nin güncel haritasına göre, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar Çarşamba gününe kadar etkili olacak. Eğer harita değişiklik göstermezse, bu durum 7 gün boyunca devam edecek.

YOZGAT ÇEVRELERİNDE 2 SAATLİK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre, Yozgat çevrelerinde önümüzdeki 2 saatlik periyotta yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceğinden, vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

ÇANKIRI, ÇORUM, KASTAMONU VE ANKARA ÇEVRELERİ İÇİN UYARILAR

Bugün akşam saatlerine kadar Çankırı ve Çorum çevreleri ile Kastamonu'nun güneyi ve Ankara'nın kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN ÖNEMLİ UYARI

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 28 Ağustos Çarşamba günü akşam saatlerine kadar Ankara’nın kuzeyinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Valilik, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların süresinin 3 gün daha uzadığını açıkladı. İstanbul ve diğer birçok kentte etkili olacak yağışlar nedeniyle çeşitli uyarılar yapıldı.