Ankara İstanbul İzmir dikkat! Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Tarih belli oldu

Ankara İstanbul İzmir dikkat! Sıcaklıklar düşüyor, sağanak geliyor: Tarih belli oldu
Türkiye'yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcaklıkların ardından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen hava durumu raporu geldi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru iç kesimlerde 7-8 derece düşeceği ve yağışlı havanın etkili olacağı bildirildi. İstanbul'da ise yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların Azalacağı Tarih ve Etkileri

AA'nın haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren azalmaya başlayacağını duyurdu. Özdemirci, "Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak çarşambadan itibaren özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesi bekleniyor," şeklinde bilgi verdi.

İç Kesimlerde Sıcaklık Düşüşü

Özdemirci, iç kesimlerde, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece civarında seyreden sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32, cumartesi gününden itibaren ise 28-29 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Sıcaklık düşüşünün iç kesimlerde daha belirgin olacağını ifade eden Özdemirci, sahil kesimlerinde ise sıcaklıkların yalnızca 1-2 derece azalacağını kaydetti.

Yağışlı Hava ve Gök Gürültülü Sağanaklar

Yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise sağanak yağışların etkisinin genişleyeceği ve Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimlerinde ve Afyonkarahisar çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 dereceye kadar çıkması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde ise 40 derecenin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İstanbul ve Diğer Şehirlerde Hava Durumu

İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların gündüzleri 32-33 derece, gece ise 25-26 derece civarında seyredeceği öngörülüyor. Ankara'da yarın parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, yağış beklenmediği belirtiliyor. Çarşamba günü ise özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağışların etkili olması bekleniyor. Perşembe günü ise yağışlı hava koşullarının devam etmesi ve sıcaklıkların 21-33 derece arasında değişmesi öngörülüyor.

İzmir'de ise üç gün boyunca sağanak yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-38 dereceler arasında seyredeceği ifade ediliyor.