Ankara, İstanbul ve İzmir dikkat! Bu sabah itibariyle başladı: Geceye kadar devam edecek

Ankara, İstanbul ve İzmir dikkat! Bu sabah itibariyle başladı: Geceye kadar devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde beklenen yağışlı hava koşulları nedeniyle 14 il için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Tahminlere göre, bazı bölgelerde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? İşte detaylı hava durumu tahminleri...

5 Temmuz Hava Durumu Tahminleri Açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Temmuz Cuma günü için hava durumu tahminlerini duyurdu. Ülkenin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor. Bu yağışların etkili olacağı bölgeler ve alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bölge Bölge Meteorolojik Uyarılar

Son tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara (Çanakkale hariç), Ege (İzmir ve Aydın hariç), Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Beklentisi

Özellikle Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu ve Batı Bölgelerinde Sıcaklık Değişimleri

Hava sıcaklıklarının doğu bölgelerinde 2 ila 5 derece azalması, batı bölgelerinde ise 3 ila 5 derece artması bekleniyor. Rüzgarın, iç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden; doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olacağı öngörülüyor.

Tedbirli ve Dikkatli Olunması Gerekiyor

Beklenen yağışlar nedeniyle Batı Karadeniz (Sinop hariç), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar yaşanabileceği için, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları uyararak gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye etti.