Ankara ve İstanbul dahil 14 şehir için alarm verildi! Bugün çok şiddetli olacak: Yarın sabah kadar devam edecek

Ankara ve İstanbul dahil 14 şehir için alarm verildi! Bugün çok şiddetli olacak: Yarın sabah kadar devam edecek
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Özellikle kuzey, iç ve batı kesimlerde yoğun bulutluluk ve yerel yağışlar görülecek. Marmara, Ege ve Akdeniz'in bazı bölümleri ile İç Anadolu ve Karadeniz'de sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Yozgat çevrelerinde de etkili olması bekleniyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava ile karşılaşacak.

Sarı Kodlu Uyarı Yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarı, hava durumunun potansiyel tehlike oluşturabileceği anlamına geliyor. Bu uyarı, beklenen meteorolojik olayların olağandışı olmasa da etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Hava Sıcaklıklarında Değişim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, cuma ve cumartesi günleri kuzey ve iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor. Ancak, cumartesi gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının tekrar artması ve kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul ve Ankara'da Hava Durumu

İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 29 dereceye, Ankara'da 27 dereceye, Bursa'da 28 dereceye, Antalya'da ise 31 dereceye düşecek. Ankara'da su baskını riski bulunuyor. İzmir ise açık ve 33 derece olacak. Cumartesi günü de bulutlu hava etkisini sürdürecek, pazar gününden itibaren ise yeni bir sıcak hava dalgası etkili olacak.

Marmara Bölgesi'nde Hava Durumu

Marmara Bölgesi'nde, özellikle Sakarya, Bilecik ve Balıkesir'de yaz sağanakları devam ediyor. Bölgede hava oldukça nemli. Cumartesi günü de bulutlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar 28-30 derece arasında seyredecek.

İç Anadolu'da Sel Tehlikesi

İç Anadolu Bölgesi'nde Çankırı ve Yozgat'ta sel tehlikesi bulunuyor. Konya da yağmurlu bir gün geçirecek. Eskişehir'de hava sıcaklığı 24 derece olacakken, Konya'da 28 derece, Sivas'ta ise 35 dereceye ulaşacak. Cumartesi günü Kayseri bölgesinde yağışlar etkili olacak.

Ege Bölgesi'nde Hava Durumu

Ege Bölgesi'nde yağmur Manisa, Denizli ve Afyonkarahisar'da etkili olacak. Rüzgar yeniden sert esmeye başladı. Manisa'da hava sıcaklığı 34 derece, Muğla'da 31 derece, Kütahya'da 26 derece, Bodrum'da ise 33 derece olacak.

Akdeniz Bölgesi'nde Nemli Hava

Akdeniz Bölgesi'nde sahillerde hava çok nemli olacak. Isparta ve Adana'nın iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor. Isparta'da hava sıcaklığı 28 derece, Adana'da 33 derece, Kahramanmaraş'ta ise 35 derece olacak.

Karadeniz Bölgesi'nde Yağış Uyarısı

Karadeniz Bölgesi'nde Bolu, Zonguldak ve Kastamonu boyunca yağışlar su baskını tehlikesi yaratabilir. Samsun ve Trabzon'da da yaz sağanakları görülecek. Bolu'da hava sıcaklığı 23 derece, Kastamonu'da 28 derece, Samsun'da 29 derece, Trabzon'da ise 28 derece olacak.

Doğu Anadolu'da Şiddetli Yağış Beklentisi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzincan ve Erzurum arasında hafta sonu şiddetli yağış bekleniyor, sele karşı dikkatli olunmalı. Erzurum'da hava sıcaklığı 31 derece olacakken, Malatya'da 38 dereceye ulaşacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüksek sıcaklık devam ediyor, Diyarbakır'da hava sıcaklığı 41 derece, Gaziantep'te ise 35 derece olacak.