Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı bugün saat kaçta yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı bugün saat kaçta yapılacak?
2023 yılında verilecek asgari ücret, emekli, memur ve memur emeklisi maaş zammı için gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yapılacak görüşmelere çevrildi. İlk toplantısı ile bugün başlayacak görüşmelerin saat kaçta başlayacağı da açıklandı.

Asgari ücret zammı için çalışanların heyecanlı bekleyişi sürerken Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Tüm çalışanların merakla beklediği 2023 asgari ücret zammı, yeni yıl öncesinde belirlenecek. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı 3 toplantının ardından asgari ücrette belirlenecek yeni tutar hakkında ilk görüşme için 7 Aralık Çarşamba tarihi ile mesai başlayacak. Toplantıda görüşülecek konular ille masaya yatırılacak ücret teklifleri için rakamlar merakla beklenirken komisyon toplantısının saat kaçta yapılacağına dair resmi açıklama geldi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU MESAİSİ BAŞLIYOR

Türkiye'de kayıtlı 7 milyon çalışan, asgari ücrette iyileştirme bekliyor. Asgari ücretli çalışan maaşları yapılacak görüşmelerin ardından 2023 yılının asgari ücret zammını belirleyecek. Asgari ücrete gelecek zammı bekleyen milyonlarca çalışan için 1'nci toplantı için geri sayım başladı. Ocak ayında alınacak maaş zammını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, toplam 3 toplantı gerçekleştirecek. Milyonlarca işçinin yeni maaşını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu için bugün ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. Birinci toplantıda bakanlığın zam görüşmesi öncesi 81 il genelinde yaptırmış olduğu anketin sonuçları açıklanacak. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU SAAT KAÇTA TOPLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki  toplantının 7 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00 itibari ile başlayacağı bildirildi. Görüşmede bakanlık ile İşçi ve işveren sendikaları tarafından yapılan anket çalışmasının yanı sıra sahada belirlenen asgari ücrette zam beklentisine dair görüşler masaya yatırılacak. Rakamların açıklanması durumunda hızlandırılmış 3 toplantı ile rakamın 15 Aralık tarihine kalmadan açıklanması ihtimali üzerinde de duruluyor. Öte yandan yapılacak zam oranı hakkında ve belirlenen rakam hakkında resmi açıklamayı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Toplantıda alınacak olan karar ile belirlenen zam oranının üzerine Cumhurbaşkanı jesti ile refah payının eklenmesi bekleniyor.