Bakan Göktaş engellilere ÖTV'siz araç düzenlemesi ve doğum izinleri hakkında açıklama yaptı!

Bakan Göktaş engellilere ÖTV'siz araç düzenlemesi ve doğum izinleri hakkında açıklama yaptı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum izinlerinin artırılması ve engellilere yönelik ÖTV'siz araç alımında düzenleme yapılması konularında açıklamalarda bulundu. Bu önemli konularda neler söylendi? İşte detaylar...

Doğum İzinlerinde Artış Planı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarını artırmak amacıyla doğum izinlerinin uzatılması dahil birçok alternatif üzerinde çalıştıklarını belirtti. Göktaş, "Doğum izinlerinin artırılmasından kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine, esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele alıyoruz. Kadınların iş ve ev hayatı arasında tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Aile ve Nüfus Politikaları Dairesi Kuruldu

Bakan Göktaş, doğurganlık oranının artırılmasına yönelik yeni politikalar için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu açıkladı. Bu daire, bilim kurulu toplantılarında doğurganlık meselesini mercek altına alarak yeni stratejiler geliştirecek.

Engellilere ÖTV'siz Araç Düzenlemesi

Engellilere yönelik ÖTV'siz araç alımında düzenleme yapılacağı konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, bu alanda yapılan suistimallerin kamuoyunda rahatsızlık yarattığını belirtti. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın haklarını kullanmalarını engelleyecek herhangi bir düzenleme yapmayacağız. Onların mağdur olmaması için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, doğurganlık oranlarındaki düşüşe yönelik çok katmanlı politikalar geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bu kapsamda AK Parti çatısı altında çeşitli çalıştayların düzenlendiğini hatırlattı.