Bakan Işıkhan'dan Açıklama: Prim Borcu Olan Belediyeler İçin Uyarı

Bakan Işıkhan'dan Açıklama: Prim Borcu Olan Belediyeler İçin Uyarı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ye prim borcu olan belediyeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımların a

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 16 milyon emeklinin aylık ödemeleri ile 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarının karşılanmasında sigorta primlerinin en önemli gelir kaynağı olduğunu belirtti. Bu gelirlerin sürdürülebilirliği için prim borçlarının tahsili büyük önem taşıyor.

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

  • Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği: "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız."
  • Aralıksız Çalışma: "Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz."

Yerel Seçimler Öncesi Durum

Yerel seçimlerden önce özellikle CHP'li belediyelerin prim borçlarının had safhaya ulaştığını belirten Işıkhan, bu durumu verilerle açıkladıklarını ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi yönünde çağrı yaptıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda net talimatlar verdiğini belirtti.

Gereken Tüm Adımlar Atılacak

Bakan Işıkhan, prim borçlarının tahsili için kararlı olduklarını şu sözlerle dile getirdi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız."