Bakan Mehmet Özhaseki 6 Şubat sonrası için açıkladı! Avrupa'da Türkiye itirafı geldi: Altından kalkamayız

Bakan Mehmet Özhaseki 6 Şubat sonrası için açıkladı! Avrupa'da Türkiye itirafı geldi: Altından kalkamayız
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerine vurgu yaparak, depremin etkilerine dikkat çekti ve Avrupa ülkelerinin benzer bir durumda başa çıkamayacağını belirtti.

Ankara'da düzenlenen 'Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi' toplantısına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Dünya Bankası yetkilileri katıldı.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez'den Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi Değerlendirmesi

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, toplantıda yaptığı konuşmada Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi'nin faydalarına vurgu yaparak, ülkelerin politikalarını bu sistem doğrultusunda teşvik etme çabalarını açıkladı.

Türkiye'nin Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi'ne Katılımı Önemli Bir Adım

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü, Türkiye'nin Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi'ne katılımının önemli bir adım olduğunu belirterek, bu sistemin operasyonların sürdürülebilirliğini artırdığını ifade etti.

Bakan Özhaseki: 6 Şubat Depremleri Sonrasında Yapılan Çalışmaları Anlattı

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki depremlerin ardından bölgede yapılan çalışmalara ve Marmara depremine karşı alınan tedbirlere dikkat çekti. Depremin etkilediği nüfus sayısını ve yıkılan bina sayılarını paylaştı.

Özhaseki: "Birçok Avrupa Ülkesi Böyle Bir Depremle Başa Çıkamaz"

Bakan Özhaseki, deprem bölgesine yabancı misyon şeflerinin incelemeler yapmak üzere geldiğini söyledi ve Türkiye'nin depremle mücadeledeki başarısını vurgulayarak, Avrupa ülkelerinin benzer bir durumda başarılı olamayacaklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki'den İnşaat Eleştirilerine Yanıt: "50 Bin ve 100 Bin Rakamları Kolay Telaffuz Edilir"

Deprem bölgesindeki konut teslimatları hakkında bilgi veren Özhaseki, inşaat eleştirilerine yanıt verdi. "Bir banyonun tadilatının ne kadar süreceğini düşünsenize" diyerek inşaat süreçlerinin karmaşıklığına dikkat çekti.

Deprem Sonrası Teslim Edilen Konut Sayısı Artıyor

Bakan Özhaseki, geçen hafta deprem bölgesinde 46 bin konutun teslim edildiğini ve bu sürecin devam ettiğini belirterek, 30 bin konutun daha kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.