Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! Hayatını kaybedenler var

Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu! Hayatını kaybedenler var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ve Muş illerinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, iki vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Temmuz 2024 Pazar günü için şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle Samsun ve Ordu illeri için Turuncu uyarıda bulunmuştu. Uyarı verilen il ve ilçelerdeki vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldı.

Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle toplam 60 ihbar alındı. Samsun’daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 vatandaş güvenlikli alanlara tahliye edildi. Samsun’da 460 araç, 656 personel, 25 motopomp ve 7 dalgıç pompa ile sele müdahale etti.

Ordu’nun Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 18 ihbar alındı. Çalışmalarda toplam 695 personel ve 284 araç görev aldı.

Çaybaşı ilçesi Çayır mahallesinde 83 yaşında bir vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Muş’un Malazgirt ilçesi Bahçeköy köyünde etkili olan kuvvetli yağışlarda ise 1 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

AFAD personeline, belediyelere, emniyet ve jandarmaya, DSİ ve Karayolları ekiplerine, sağlık personeline teşekkür ediyoruz. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşların uyarılara hassasiyetle uyması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat görevinin başında. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ve Muş illerinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, iki vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini bildirdi.

Meteoroloji Uyarısı ve İhbarlar

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Temmuz 2024 Pazar günü için şiddetli sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve dolu nedeniyle Samsun ve Ordu illeri için Turuncu uyarıda bulunmuştu. Uyarı verilen il ve ilçelerdeki vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapıldı. Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle toplam 60 ihbar alındı.

Samsun’daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 vatandaş güvenlikli alanlara tahliye edildi. Samsun’da 460 araç, 656 personel, 25 motopomp ve 7 dalgıç pompa ile sele müdahale etti.