Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! 7 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi

Bakan Yerlikaya son dakika duyurdu! 7 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-26” operasyonlarında 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonların milletin huzuru, birlik ve beraberliği için yapıldığını belirterek, teröristlerin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Operasyon Detayları

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul, Çorum, Elazığ, Eskişehir, İzmir, Kilis ve Trabzon illerinde faaliyet yürüten DEAŞ şüphelilerine yönelik çalışmalar yapıldı.

Yakalanan Şüphelilerin Dağılımı

Operasyonlar sonucunda İstanbul'da 11, Çorum'da 3, Elazığ'da 1, Eskişehir'de 1 ve İzmir'de 2 DEAŞ terör örgütü şüphelisinin yakalandığı açıklandı.

Güvenlik Güçlerinin Başarısı

Güvenlik güçlerinin koordineli çalışması sonucunda yakalanan şüpheliler, terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Bu operasyonlar, ülkenin huzur ve güvenliği için yapılan başarılı çalışmaların bir parçası olarak görülüyor.