Biden’den Putine Hakaretler, Kremlinden Yanıt Gecikmedi

Biden’den Putine Hakaretler, Kremlinden Yanıt Gecikmedi
Biden'ın Putin'e yönelik şoke eden hakaretleri ve Kremlin'in bu sözlere verdiği sert yanıtı kaçırmayın! Gerilim tırmanıyor, detaylar için tıklayın.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin hakkındaki küfür barındıran söylemlerini "arogant" ve "rezalet" olarak nitelendirdi.

The Hill'in raporuna göre, Biden, Kaliforniya'nın San Francisco şehrinde gerçekleşen bir bağış toplantısında, seçim kampanyası ile ilgili bir konuşma yaptı. Sürekli bir nükleer çatışma korkusu içinde yaşamamıza neden olan Putin ve diğer liderlere atıfta bulunan Biden, asıl esas tehdidin iklim değişikliği olduğunu belirtti.

785280image1.jpg

Biden’den Putine Hakaretler

Biden, konuşmasında Rus lider Putin'e yönelik küfür içeren ifadeleri kullandı. Biden, ayrıca seçimlerde Cumhuriyetçi aday adayı, eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ı, Rus muhalifi Aleksey Navalnıy'ın cezaevindeki ölümü hakkında Putin ile konuşmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden, Navalnıy'ın ölümünden Putin'i sorumlu tutarak, "Aleksey Navalnıy'ın ölümü hakkındaki haberlere ne şaşırdım ne de öfkelenmedim. Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye attı ve izole etti," ifadelerini kullandı.

1200x675-cmsv2-2befad0a-4bf4-5316-b7dd-09d7a6a75ea0-5458668.webp

Kremlinden Yapılan Açıklama

Kremlin'den yapılan açıklamada, Dmitriy Peskov, Rus devlet kanalı Rossiya-1'e verdiği demeçte, Biden'ın seçim kampanyası sırasında Putin'e yönelik kullandığı küfür içerikli ifadeleri değerlendirdi. Peskov, Biden'ın bu tür "arogant" açıklamalarının Putin'i rahatsız etmeyeceğini ancak Amerika Birleşik Devletleri için "rezalet" olduğunu belirtti.

abd-baskani-biden-putin-e-kufretti-16876710-8210-amp.webp

"Eğer bir ülkenin başkanı bu tür bir dil kullanıyorsa, bu utanç verici olmalıdır. Biden, iç politik çıkarları için Hollywood kovboy tarzında davranışlar sergiliyor," dedi.

images.jpg

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın söylediğinin tam tersine, iklim değil, Biden gibi akıldan yoksun ve Rusya'ya karşı savaş başlatmak isteyen, işe yaramaz yaşlılar varoluşsal bir tehdit oluşturuyor," ifadelerini kullandı.