Birçok şehir için alarm verildi! Çok şiddetli sağanak yağış olacak

Birçok şehir için alarm verildi! Çok şiddetli sağanak yağış olacak
Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Hatay, Düzce, Sinop, Amasya, Erzurum, Ordu, Rize, Artvin, Trabzon, Kars, Diyarbakır ve Siirt'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde hava durumuna ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Özellikle Marmara’nın kuzey ve doğusuyla Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve Ordu çevreleri ile İstanbul'un Avrupa yakasındaki Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, bazı olumsuzluklara yol açabileceğinden dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalması, batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Sarı Kodlu Uyarılar ve Alınacak Tedbirler

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli ve İstanbul'un Avrupa yakasındaki Karadeniz kıyılarında yaşanabilecek kuvvetli yağışlar nedeniyle dikkatli olunması gerekiyor. Sarı kodla uyarı yapılan iller arasında Artvin, Rize ve Trabzon bulunuyor. Vatandaşların bu bölgelerde tedbirli olmaları önem arz ediyor.