Bu 8 ilde yaşayanlar çok acil önlem alsın! Bugün kıyamet kopacak: Çok fena geliyor

Bu 8 ilde yaşayanlar çok acil önlem alsın! Bugün kıyamet kopacak: Çok fena geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini yayımladı. Buna göre, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Akdeniz’in Toroslar bölgesi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgesi (Hakkari ve Şırnak hariç) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar alacak. Ayrıca Bursa ve Bilecik çevrelerinde de yerel yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Güneydoğu bölgelerinde ise toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde

Meteoroloji verilerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, doğu bölgelerinde ise mevsim normallerinde kalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Hızı Artacak

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden eseceği, öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da ise güney yönlerden hafif ve orta kuvvette olacağı belirtildi. Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde ise rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Olumsuzluklara Karşı Uyarı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.