Çin askeri ordusu Rusya'da! Rusya'da neler oluyor, Çin ordusu neden Rusya'da?

Çin askeri ordusu Rusya'da! Rusya'da neler oluyor, Çin ordusu neden Rusya'da?
En modern füze sistemlerinin yanı sıra Çin ordusuna, Suriye, Hindistan, Laos ve Moğolistan askeri birlikleri eşlik etti. Rusya'da neler olacak?

Rusya'da neler oluyor, Çin ordusu neden Rusya'ya gitti? Rusya'da son zamanların en büyük ve en modern silahların yer alacağı 6 ülke askerleri ve siyasi liderlerinin yer alacağı askeri tatbikat düzenlenecek.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre, Vostok 2022 tatbikatı düzenlenecek. 1-7 Eylül tarihleri arasında Rusya ve müttefiki ülkelerin yer alacağı Vostok 2022 tatbikatında toplamda 6 ülke yer alacağı duyuruldu. Tatbikat Rusya'nın Uzak Doğu bölgesi ve Japon Denizi yakınlarında düzenleneceği bildirildi. Bakanlık tarafından yer verilen bilgilere göre toplam 50 bin asker, 140 savaş uçağı ve 60 savaş gemisi katılacak. En modern füze sistemlerinin de kullanılacağı tatbikatta Çin ordusunun yanı sıra Suriye, Hindistan, Laos ve Moğolistan askerleri de yer alacak. 

TATBİKATIN DÜZENLENECEĞİ TARTIŞMALI BÖLGE

Çin Ordusuna bağlı asker ve askeri ekipmanlar Rusya'da düzenlenecek Vostok 2022 tatbikatına katılmak üzere Rusya'ya ulaştığı açıklandı. Objektiflere yansıyan ve kamuoyu ile paylaşılan görsellere bakıldığı zaman tatbikatta özel askeri birliklerle beraber son gelişmiş kara, hava ve deniz askeri teçhizatları da yer alıyor. Batı'ya gözdağı vermek amacıyla 1905 yılından beri tartışmalı ve İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Japonya'nın barış anlaşması imzalamadığı Rusya ile tartışmalı bölgesi Kuril Adaları bölgesine yakın konumda tatbikatın düzenleneceği dikkat çekti. 

RUS-JAPON SAVAŞI

Rusya ile Japonya arasında 1904-05 yıllarında bir ilke imza atıldı. Rusya'nın Asya topraklarına derinlemesine yayılmacılığının önüne kesildiği, bir Asya devleti tarafından uzun yıllar sonra ilk defa Avrupa devletini yenilgiye uğrattığı savaştı. Rusya'nın Kore, Mançurya ve Japon Denizi'nde yer alan adalardaki hakimiyetini sonlandırmak derinlemesine nüfuz harekatını engellemek amacıyla Japonya başlattığı savaşta zaferle ayrıldı.

Portsmouth Antlaşması

Rusya'ya yeniden hayat bulduran, Japonya'nın geleceğini bitiren anlaşma, Amerika Birleşik Devletleri'nde oldu. 1905 yılında Amerika'nın en Doğu kıyılarında Atlas Okyanusu'nda yer alan Portsmouth Deniz Üssünde Rus-Japon savaşını sonlandıran anlaşma imzalandı. İkinci Dünya Savaşı'na kadar gerilim sürekli tırmanarak yükselse de ufak çaplı kriz ve çatışma ile olay büyümeden anlaşma sebebiyle sonlandırıldı. Japonya, İkinci Dünya Savaşı'nda teslim olması ve savaş sonrası taraf devletlerle çeşitli anlaşmalar imzalayarak birçok konuda taviz verdi. Sadece Rusya ile anlaşmaya varamadığı Kuril Adaları dolayısıyla barış anlaşması imzaladığı tek ülkedir.