Çok sıcak ve şiddetli sağanak olacak! Ankara, İstanbul ve İzmir acil önlem alsın: Günlerce devam edecek

Çok sıcak ve şiddetli sağanak olacak! Ankara, İstanbul ve İzmir acil önlem alsın: Günlerce devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava durumunu güncelledi. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ancak bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Bugün yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarlar genellikle kuzey yönlerden esmeye devam ederken, Akdeniz kıyılarında ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Edirne, Kırklareli, Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimleri ve Van'ın doğu bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Yüksek Sıcaklıklar Devam Edecek

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, önümüzdeki bir hafta boyunca da etkili olmaya devam edecek. Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 3 ila 5 derece mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek. Yüksek sıcaklıklar, yaz mevsiminin etkisini sürdüreceğinin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İllere Göre Yağış Uyarıları

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Bugün Edirne ve Kırklareli’nde yağmur beklenirken, yarından itibaren İstanbul’un batı bölgelerinde, Çanakkale, Tekirdağ ve Edremit Körfezi çevresinde sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Çarşamba günü Marmara Bölgesi’nde hafif yağışların görüleceği belirtiliyor. Cuma ve Cumartesi günlerinde ise Marmara’nın batısı ve Orta Karadeniz bölgelerinde yağışların kuvvetlenmesi bekleniyor.