Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Suriye uyruklu küçük bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiası ve ardından yaşanan olaylara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bu tür olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirterek, toplumsal barışın bozulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Vandallık ve Nefret Söylemi Kabul Edilemez

Kızılcahamam Eliz Otel'de partisinin Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'deki olaylara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: "Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Türkiye'nin fay hatlarıyla oynamaktan herkes uzak durmalı. Birilerinin kendi beceriksizliğinin faturasını, evini barkını terk etmiş insanlara kesmeye göz yumulmamalı. Dün Kayseri'de küçük grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez."

Siyasi Kazanım Uğruna Nefret Söylemi

Erdoğan, siyasi kazanım uğruna nefret söylemine başvurmanın acizlik olduğunu belirtti. "Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz. Ayrımcılık, ötekileştirme, düşmanlaştırma AK Parti siyasetinde yer bulmayacaktır. Biz iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye'ye hizmet etme arzusundayız. İstiyoruz ki sosyal barışımız bozulmasın, ağzımızın tadı kaçmasın," dedi.

Muhalefete Eleştiriler

Erdoğan, konuşmasında muhalefetin vaatlerini yerine getirmediğini ve seçimlerden sonra verilen sözlerin unutulduğunu söyledi. "Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu," dedi. Ayrıca, muhalefet belediyelerinin icraat yapmadığını belirterek, "Belediye binalarını, LGBT paçavralarıyla donatmak dışında herhangi bir icraatları olmadı," şeklinde konuştu.

Olayın Detayları

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi mahallesinde, pazar yerinde bulunan tuvalette Suriye uyruklu İ.A.'nın (26) amcasının kızı 7 yaşındaki M.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmişti. İddiaların yayılmasıyla birlikte kentte şiddet olayları yaşanmış ve birçok noktada kalabalık grupların toplandığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Olayların Suriye kökenlilerin yoğun yaşadığı Eskişehir Bağları’nda yoğunlaştığı bildirilmiş ve bölgede zarar verilen araç ve iş yerlerine ait görüntüler yayılmıştı.

Valilikten Açıklama

Kayseri Valiliği, olayla ilgili olarak Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını ve çocuğun koruma altına alındığını açıkladı. Erdoğan, bu tür olayların toplumda nefret ve ayrımcılığı körüklemek yerine, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, sağduyu çağrısında bulundu.