Daha da artarak devam edecek: Mümkün olduğu kadar evden dışarı çıkmayın

Daha da artarak devam edecek: Mümkün olduğu kadar evden dışarı çıkmayın
Türkiye genelinde devam eden sıcak hava dalgası, önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek. Meteoroloji, bazı bölgeler için kısa süreli yağmur uyarısı yaparak, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağış beklendiğini duyurdu.

Ege ve Akdeniz başta olmak üzere ülke genelinde sıcaklık değerleri 4 ila 6 derece arasında artış gösterecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklıklar, hafta boyunca etkisini sürdürecek. Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, özellikle yağışların Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde etkili olacağını belirtti.

Üç Büyük İlde Hava Durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir'deki hava durumu hakkında bilgi veren Budak, İstanbul'da yağış beklenmediğini ve sıcaklığın 33-34 derece civarında olacağını söyledi. Ankara'da yarın yağış beklenmezken, salı ve çarşamba günleri yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise sıcaklık mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredecek ve salı günü 42 dereceye ulaşacak.

Uzmanlardan Uyarı

Meteoroloji uzmanları, yüksek sıcaklık nedeniyle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanların öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor. Sıcak hava dalgasının etkisinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.