Diyanet tüm vatandaşları uyardı! Sadece bu kabul ediliyor: Sakın bunu yapmayın

Diyanet tüm vatandaşları uyardı! Sadece bu kabul ediliyor: Sakın bunu yapmayın
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, dünya genelinde yaklaşık 50 milyon kişinin hac için sıra beklediğini belirtti. Bu rakam, hac ibadeti için yoğun bir talebin olduğunu gösteriyor.

Suudi Arabistan'ın Müslüman ülkeler için belirlediği kota sistemine göre, Türkiye'ye 85 bin civarında hac kotası verildiği ifade edildi. Bu kota, Türkiye'den hac ibadeti için gidecek kişilerin sayısını belirlemekte kullanılıyor.

Hac Başvurularındaki Yoğunluk

Türkiye'den hacca gitmek için yapılan başvurularda yoğunluk olduğunu vurgulayan Bircan, yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın kayıtlarını yaptırarak isimlerinin kura çekilmesini beklediğini ifade etti.

Hac İbadeti ve Seyahat Vizeleri

Bircan, son yıllarda hac yapma taleplerinde artış olduğunu belirtti ve bu talebin ticari, seyahat ve işçi vizeleriyle karşılanmaya çalışıldığını aktardı. Ancak hac mevsiminde bu vizelerle hac ibadetinin yapılamayacağını vurguladı.

Hac İbadetinin Sınırları ve Kısıtlamaları

Hac ibadetinin belirli alanlarda ve belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirilebildiğini belirten Bircan, bu alanların sınırlı olduğunu ve hac ibadetinin belirli kurallara tabi olduğunu ifade etti.

Uyarılar ve Deport İşlemleri

Hac ibadeti için kurallara uymayanların yakalanarak ülkeden deport edileceğini belirten Bircan, vatandaşların dolandırıcılara itibar etmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, seyahat vizesiyle hac ibadeti yapmanın yasak olduğunu ve bu konuda sıkı tedbirler alındığını söyledi.