Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde flaş açıklamalar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde flaş açıklamalar
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş geçtiğimiz hafta Ankara'da saldırıya uğrarken hayatını kaybetmişti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde flaş açıklamalar - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş geçtiğimiz hafta Ankara'da saldırıya uğrarken hayatını kaybetmişti. Ankara'da yaşanan silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Sinan Ateş Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlık görevinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi'ydi. 

Sinan Ateş cinayetinde soruşturma kapsamı genişletilirken olayda kilit isim olarak adlandırılan D. Ç.'nin de ifadeleri gündeme yansıdı.

ORTAYA ÇIKAN İFADE

NTV'de yer alan habere göre, Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesinde azmettirdiği iddialarıyla konuşulan D. Ç. İstanbul'da gözaltına alındı ve kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Husumet sebebiyle cinayetin işlendiğini iddia ederken "amacımız öldürmek değildi" ifadelerine yer verdi.

D. Ç. isimli şahıs daha önce Hasan Ferit Geyik cinayetleri ile altı yıl aranırken, Sinan Ateş cinayetinde ise "Amacımız öldürmek değil, gözdağı vermek ve yaralamaktı" dedi.

Sinan Ateş'in daha önce ocak başkanları ile kendilerine sahip çıkmadığını iddia eden D. Ç., "Yargıtay'da temyiz aşamasındaki dosyam için yardım istedim. Ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığıyla korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık" dedi.