Gençlere müjde: Ücretsiz seyahat ve müze ziyareti fırsatı!

Gençlere müjde: Ücretsiz seyahat ve müze ziyareti fırsatı!
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yaz tatili süresince 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz seyahat ve müze ziyaretleri fırsatlarını duyurdu. Gençler, Bakanlığın sunduğu bu yeni uygulamalarla tatil dönemini daha dolu dolu geçirecekler.

Ücretsiz Müze Ziyaretleri

Müzekart GNS, 19-25 yaş arası gençlere Türkiye genelindeki müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş imkanı tanıyan bir karttır. Gençler, 1 Temmuz'dan itibaren bu kartla 300'den fazla müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.

Başvuru ve Kullanım Detayları

Gençler, Müzekart GNS'ye www.muzekartgns.com adresinden başvurarak dijital kartlarını oluşturabilirler. Bu kart, 1 Temmuz ile 30 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak ve gençlere kültürel bir yolculuk yapma imkanı sunacak.

Seyahatsever Projesi Nedir?

Seyahatsever Projesi, yaz tatili boyunca 18-30 yaş arası gençlere Türkiye'nin 81 ilindeki GSB yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sağlayan bir projedir. Gençler, bu projeyle farklı şehirleri keşfetme ve yeni yerler görme fırsatı yakalayacaklar.

Nasıl Başvurulur?

Projeden faydalanmak isteyen gençler, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezini arayarak rezervasyon yaptırabilirler. Rezervasyonlar en az bir gün öncesinden yapılmalıdır.

  • Başlangıç Tarihi: 8 Temmuz 2024
  • Bitiş Tarihi: 25 Ağustos 2024