Gerze'de AKP'de İsyan Bayrağı: "Adayı Desteklemiyoruz!"

Gerze'de AKP'de İsyan Bayrağı: "Adayı Desteklemiyoruz!"
Gerze'de AKP'liler isyanda! Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve ilçe teşkilatı, genel merkez tarafından aday gösterilen Hüseyin Yüksek'i desteklemeyeceklerini açıkladı. Sebep olarak Yüksek'in partiye ve yöneticilere saygısızlığı gösteriliyor.

Sinop'un Gerze ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde ilginç bir gelişme yaşandı. AKP'den aday gösterilen Hüseyin Yüksek'e, parti teşkilatından tepki geldi. Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçe teşkilatı ve aday adayları ortak bir açıklama yaparak Yüksek'i desteklemeyeceklerini açıkladı.

Tepkinin Sebebi:

Açıklamada, Yüksek'in partiye ve yöneticilere karşı saygısız tavırları ve parti görevlerini tamamlayamadığı belirtiliyor. Şensoy, Yüksek'in adaylığının "dava arkadaşlarına hakaret" olduğunu ve "göstermelik anket oyunları" ile genel merkeze dayatıldığını öne sürüyor.

Şensoy'un Açıklaması:

Basın bildirisini okuyan Şensoy şu ifadeleri kullandı:

"Zira partimizden belediye başkan aday adayı dahi olmayan, milletvekilimiz ve partimizin üst düzey yöneticileri hakkında ağıza alınmayacak sözler sarf eden ve partimizde aldığı görevleri tamamlayamayan bir kişinin Gerze’ye dikte edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Bu durum 2019 seçimlerinden bugüne dek canını dişine takarak çalışarak partimize hizmet eden ve partimize gönül veren tüm dava arkadaşlarımıza yapılmış bir hakarettir."

Sonuç:

AKP'nin Gerze'de yaşadığı bu isyan, yaklaşan yerel seçimler öncesi partide birlik ve beraberlik adına endişe verici bir gelişme olarak yorumlanıyor. Adayın geri çekilip çekilmeyeceği ve bu durumun seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.