Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı: İstanbul, Ankara ve Diğer İllerde Şiddetli Yağış Bekleniyor

Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı: İstanbul, Ankara ve Diğer İllerde Şiddetli Yağış Bekleniyor
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlara dair uyarılar yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, bazı illerde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. İşte detaylar...

Ankara ve Çevresinde Şiddetli Yağış Bekleniyor

Ankara, Bolu, Karabük, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde öğleden sonra yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların, bu akşam saatlerine kadar aralıklı olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Karaman ve Niğde'de de benzer şekilde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İstanbul'da Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı

İstanbul'da, bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların başlaması bekleniyor. Ayrıca, sabah itibarıyla Kocaeli ve Sakarya'da da aynı şekilde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, akşam saat 21.00'den itibaren şehir genelinde gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağı ve bu yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli şekilde devam edeceği belirtildi. Yoğun şimşek, yıldırım ve kuvvetli rüzgarların da etkili olması bekleniyor.

Adana, Mersin ve Karadeniz İçin Uyarılar

Bugün öğleden sonra Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Ayrıca, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop'un batısı ve Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren yerel çok kuvvetli ve şiddetli gök gürültülü sağanaklar görülecek. Bu yağışlar cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışların sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabileceğini belirtti. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle ulaşımda aksamalar yaşanmaması için hazırlıklı olmaları önerilmektedir.