Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji 10 Ağustos Hava Durumu Raporu!

Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji 10 Ağustos Hava Durumu Raporu!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos 2024 için hava durumu tahminlerini açıkladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği, ancak hafta sonu bazı bölgelerde sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji, cumartesi günü özellikle Marmara'nın kuzey kıyıları, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun bazı bölgeleri ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanacağını bildirdi. İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Isparta, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile Hatay’ın kıyı bölgelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışlarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bölgesel Hava Durumu Detayları

  • Marmara: Parçalı ve az bulutlu, İstanbul'un kuzey kıyıları ile çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Düzce, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.
  • Ege: Bölge genelinde az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacak. İç kesimlerde yer yer parçalı bulutlar görülebilir.
  • Akdeniz: Az bulutlu ve açık hava beklentisi var. Öğle saatlerinden sonra Toroslar, Isparta ve Hatay’ın kıyı bölgelerinde kısa süreli sağanaklar görülebilir.
  • İç Anadolu: Az bulutlu ve açık hava, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimlerinde kısa süreli sağanak yağışlara dönüşebilir.
  • Karadeniz: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanaklar görülecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık hava hakim. Öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak yağışlar görülebilir.
  • Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, sıcaklıklar yüksek olacak.

Hafta Sonu İçin Hava Tahminleri

Hafta sonu için hava durumu genel olarak değişkenlik gösterecek. Sağanak yağışlar özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacakken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde daha çok açık hava koşulları bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek, ancak yağışlı bölgelerde ani değişimlere karşı dikkatli olunması gerekiyor.