İsrail 'güvenli' diye Gazzelileri Refah kentine göndermişti! Sonra Refah kentine saldırı yaptı: 100'den fazla ölü var

İsrail 'güvenli' diye Gazzelileri Refah kentine göndermişti! Sonra Refah kentine saldırı yaptı: 100'den fazla ölü var
İsrail, Gazze'deki soykırım sırasında güvenli bölge olduğunu iddia ederek zorla gönderdiği sivillere yönelik Refah Sınır Kapısı yakınlarına hava ve deniz saldırısı düzenledi.

Saldırılarda 100'den fazla sivil hayatını kaybetti. İsrail, bu katliama gerekçe olarak 2 İsrailli esirin kurtarılmasını gösterdi.

Gazze'nin Refah Kentine Yapılan Saldırılarda Yüzlerce Yaralı

İsrail'in Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah kentine düzenlediği saldırılarda, 100'den fazla kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. İsrail ordusunun, buna gerekçe olarak 2 İsrailli esirin kurtarılmasını öne sürdüğü belirtildi.

Filistin Kızılayı: İsrail Sivillerin Evlerini Hedef Alıyor

Saldırıların ardından Filistin Kızılayı, İsrail'in Refah şehir merkezinde yoğunlaşan saldırılarda sivillerin evlerini hedef aldığını açıkladı. Yerel kaynaklar, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı evlerin ve camilerin hedef alındığını bildirdi.

Kuveyt Hastanesi Dolu ve Tehlikeli Durumda: İlaç ve Serum Eksikliği

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms, hastanenin tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, ilaç ve serum eksikliği yaşandığını ifade etti. Saldırılar nedeniyle hastanelerin yetersiz kaldığına dikkat çekildi.

İsrail Operasyonunu Duyurdu: Kaçırılan İki İsrailli Başarılı Bir Şekilde Kurtarıldı

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan ve Refah'ta tutulan iki İsrailli Louis Hurr (70) ve Fernando Marman'ın (60) başarılı operasyonla kurtarıldığını duyurdu. Operasyon sırasında Filistinli direniş güçleriyle çatışmaların yaşandığı belirtildi.