İstanbul için kar sürprizi! Kar yağışı için tarih verildi

İstanbul için kar sürprizi! Kar yağışı için tarih verildi
Sıcak yaz günlerinin ardından, kış mevsiminin nasıl geçeceği konusunda meraklı bir bekleyiş başladı.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - İstanbul'da kışın kar olup olmayacağı ve kar yağışının ne zaman başlayacağı özellikle dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, bu sorulara net cevaplar vererek vatandaşları bilgilendirdi.

Kasım Ayında Soğuk Havalar Başlayacak

Dr. Özdemir, Ekol Haber’e yaptığı açıklamalarda, mevsim değişikliğiyle birlikte havaların yavaş yavaş soğuyacağını belirtti. Marmara ve Ege Bölgesi'nde bugün için kuvvetli yağışların beklendiğini ifade eden Özdemir, Kasım ayında sıcaklıkların düşmeye başlayacağını vurguladı. Bu değişim, soğuk hava dalgasının yaklaştığını gösteriyor.

İstanbul’da Kar Yağışı Ne Zaman Olacak?

Dr. Özdemir, İstanbul'da kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi verdi. Kasım ayı itibarıyla sıcaklıkların düşmeye başlayacağını belirten uzman, İstanbul’da 15 Aralık’tan önce kar beklenmediğini açıkladı. Özdemir, "Aralık ayının sonlarına doğru kar yağışı olmasını bekliyoruz. Özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülebileceğini" söyledi. Bu açıklama, kışın başlangıcına dair önemli ipuçları sunuyor.