İstanbul'da sokaklar göle döndü! Şiddetli sağanak alarmı verildi

İstanbul'da sokaklar göle döndü! Şiddetli sağanak alarmı verildi
İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu.

Kamugundemi.com - GÜNDEM - Yağışın şiddetinin artmasıyla birlikte, trafikte sürücüler hızlarını düşürmek zorunda kaldı. Bazı yayalar, yağmurdan korunmak amacıyla iş yerleri önündeki tentelere sığındı. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar ise duraklardan çıkamayarak zorluk yaşadı.

Trafikte Yoğunluk ve Yayaların Durumu

Avrupa Yakası'nda Beyoğlu, Beşiktaş, Bayrampaşa, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt gibi bölgelerde etkili olan sağanak, trafik yoğunluğuna neden oldu. Özellikle Taksim’de vatandaşlar ve turistler sağanak yağıştan korunmak için çeşitli önlemler aldı. Taksim Meydanı’nda şemsiyelerine sarılanlar ve binaların altına sığınarak yağmurun dinmesini bekleyen vatandaşlar dikkat çekti.

Anadolu Yakası’nda Yağışın Etkileri

Anadolu Yakası’nda ise Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy gibi bölgelerde yağış etkili olmaya devam ediyor. Kartal’da yağış nedeniyle bir motosiklet kazası meydana geldi. Fatmanur A. yönetimindeki 34 SV 2071 plakalı motosiklet, D-100 kara yolunda 33 NNN 13 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada hafif yaralanan motosiklet sürücüsüne, ambulans gelene kadar bir vatandaş şemsiye tutarak yardım etti. Yaralı, ambulansla Lütfü Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Meteoroloji ve AFAD’dan Uyarılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Sıcaklıkların 6-8 derece birden azalacağı ifade edildi. Uyarıda, "Pazar sabahından itibaren il genelinde aralıklarla sağanak ve yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Pazar akşamına kadar devam edecek yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir." denildi.