İYİ Parti'de sular durulmuyor! Bir istifa daha geldi

İYİ Parti'de sular durulmuyor! Bir istifa daha geldi
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Uzun, beraberinde 33 yönetim kurulu üyesinin de istifa ettiğini belirtti.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Uzun, 2023 ve 2024 seçimlerinde takip edilen strateji ve politikaların seçmen nezdinde kabul görmediğini ifade etti. Özellikle yerel seçimlerdeki "muhalefete muhalefet etme" söyleminin etkisiz olduğunu dile getirdi.

Oyların Eritilmesi

Uzun, İYİ Parti'nin oylarının her geçen gün azaldığını vurgulayarak, parti içinde alınan kararların isabetli olmadığını savundu. Ancak tüm çabalara rağmen, ülke genelinde seçimlerde ağır bir yenilgiye uğrandığını ifade etti.

Akşener'in Kararı ve Kurultay Süreci

Partisinin kurucu genel başkanı Meral Akşener'in seçimlerin ardından kongre kararı alarak aday olmayacağını hatırlatan Uzun, Trabzon il teşkilatı ve diğer ilçe teşkilatlarıyla birlikte olağanüstü kurultayda Koray Aydın'a destek verdiklerini belirtti. Ancak bazı üyelerin bu süreçte yer almamasını yadırgadıklarını dile getirdi.

Yomra Belediye Başkanı'nın Durumu

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın, il kongresinde üst kurul delegesi olmasına rağmen olağanüstü kurultayda oy kullanamadığını aktaran Uzun, bu durumun sadece Bıyık'la sınırlı olmadığını savundu.

İstifa Kararı

Sonuç olarak, Uzun, parti içindeki görevlerinden ve üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. İlçe başkanlığının 45 yönetim kurulu üyesinden 33'ünün de istifa ettiğini belirtti.