Meteoroloji 4 Temmuz hava durumu raporu: O il için kuvvetli yağış uyarısı!

Meteoroloji 4 Temmuz hava durumu raporu: O il için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki son hava durumu tahminlerini açıkladı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda etkili olacak sağanak yağışlar, başta bu bölgelerde yaşayanlar olmak üzere birçok vatandaşı ilgilendiriyor.

Ankara Valiliği'nden Sel Uyarısı

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Geneli Hava Durumu Değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, perşembe günü öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, ülkenin kuzey, iç, batı kesimlerinde yer yer çok bulutlu olacağı açıklandı. Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve İç Ege'nin güney kesimlerinde, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yerel sağanak, gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

İl İl 4 Temmuz Hava Durumu

İşte yarın için il il hava durumu değerlendirmeleri:

  • İstanbul: Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Ankara: Kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlı.
  • İzmir: Parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağışlı.
  • Bursa: Güney kesimlerinde kuvvetli yağışlı.
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı.
  • Erzurum: Kuzeydoğu kesimlerinde sağanak yağışlı.