Meteoroloji'den 13 Şehre Kritik Uyarı: Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji'den 13 Şehre Kritik Uyarı: Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), sonbaharın ilk günlerinde Türkiye'nin birçok bölgesini etkisi altına alacak kuvvetli sağanak yağışlara karşı önemli bir uyarıda bulundu.

13 ilde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar, yerel kuvvetli etkilerle yurttaşları hazırlıksız yakalayabilir.

Hangi İllerde Yağış Bekleniyor?

Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Bartın’da saat 19.00’a kadar yerel kuvvetli sağanaklar etkili olacak. Ayrıca, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya ve Eskişehir'de de saat 21.00’e kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı dikkatli olmalı.

Tedbiri Elden Bırakmayın

MGM, özellikle su baskını, yıldırım düşmesi ve ani sel gibi olumsuzluklara karşı yurttaşların tedbirli olmasını istedi. Yağışın yoğun olabileceği bölgelerde yaşayanların, önlem alarak zarar riskini en aza indirmeleri gerektiği vurgulandı.

İstanbul’da Sağanak Yağışın Etkileri

İstanbul'da da sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Tuzla ilçesinde başlayan sağanak nedeniyle bazı yollar su altında kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı. Mimarsinan ve Aydınlı mahallelerinde yollar adeta göle döndü. MGM, İstanbul için de ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.

Sonbaharın yağışlı günlerine giriş yapıldığı bu dönemde, MGM'nin uyarılarını dikkate alarak gerekli önlemleri almak, olası olumsuzlukların önüne geçmek açısından büyük önem taşıyor.

Özet: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya ve Eskişehir'de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. İstanbul’da ise sağanak yağışlar nedeniyle bazı yollar su altında kaldı. MGM, ani sel ve su baskını tehlikesine karşı tedbirli olunmasını öneriyor.