Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İl İçin Kuvvetli Yağış Geliyor!

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: İstanbul ve Birçok İl İçin Kuvvetli Yağış Geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere birçok ili sağanak, sel ve dolu yağışı konusunda uyardı. Çarşamba ve Perşembe günleri İstanbul'da daha kuvvetli yağışlar bekleniyor. İşte detaylar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu haritasını yayımlayarak birçok il için sağanak yağış ve su baskını uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul başta olmak üzere Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak kuvvetli yağışlar nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiği bildirildi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de özellikle İstanbul için Çarşamba ve Perşembe günlerine dikkat çekti.

İstanbul İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji verilerine göre, İstanbul’da Pazar günü başlayan sağanak yağışlar aralıklı olarak devam edecek. Öğle saatlerinde kuzey kıyılarında etkili olması beklenen yağışlar, Çarşamba ve Perşembe günleri daha kuvvetli bir şekilde geri dönecek. İstanbul’da sıcaklıklar 2 derece düşerken, Karadeniz kıyılarında denize girmek de bu süreçte sakıncalı olarak değerlendiriliyor.

Marmara ve Karadeniz Bölgesinde Yağışlar Etkili Olacak

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Karadeniz kıyılarında rüzgarın kısa süreli kuvvetli esmesi tahmin ediliyor. İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak gibi iller de sağanak yağışların etkisi altında olacak.

Diğer Bölgeler de Risk Altında

Batı Karadeniz’de de kuvvetli yağış uyarıları yapıldı. Özellikle Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi kıyı şehirlerinde su baskınları riski bulunuyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde de yer yer yağışlar etkisini gösterecek. Erzurum, Kars, Van gibi illerde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, su baskınları, sel ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırırken, yağışların özellikle hafta ortasında etkisini artıracağı vurgulandı.